Mošćenička Draga, 2007.

Jun, 2007.
Mošćenička Draga, (HR).

U mjestu Mošćenička Draga, kod Rijeke u Hrvatskoj, održan je outdoor streličarski turnir, u organizaciji lokalnog kluba. Gadjala se dupla FITA runda (FITA runda u subotu, i FITA runda u nedjelju). Ovaj turnir je nekada bio tradiconalan za ex YU republike, i nakon duže pauze ponovo je pokrenuto njegovo održavanje. Nastupili su streličari iz Hrvatske, Slovenije, Bosne, Srbije, i Crne Gore.

Iz Crne Gore, nastupio je Milan Šekularac, član SK ,,Podgorica", u stilu kompaund (složeni luk), kategorija seniori. Iz Srbije je nastupio kolega Ljubiša Urošević, državni rekorder za FITA rundu i selektor reprezentacije Srbije za kompaund luk, koji je osvojio srebrnu medalju na turniru. Za manje upućene: FITA runda, koja nosi naziv po svjetskoj streličarskoj federaciji, je najstariji format takmičenja, i sastoji se iz gadjanja sa po 36 strijela na 4 daljine, 90m,70m,50m,i 30m, respektivno. Na dugim distancama, 90 i 70m gadja se u FITA lice 122cm (desetka je prečnika 12cm), a na 50 i 30m u 80cm lice (desetka je prečnika 8cm). P

Šekularac je na prvoj dugoj distanci prvog dana, 90m, odgadjao solidnih 324 poena od 360. To bio prvi nastup na jednoj FITA rundi takmicara ,,Podgorice", te rezultat je zadovoljavajući. Prema važećoj evidenciji ovo je najbolji crnogorski rezultat na toj daljini. Osim ovog, Šekularac drži i najbolje rezultate od takmičara iz Crne Gore, i na ostalim distancama i formatima. Ukupni skor u prvoj rundi bio je 1325 od 1440 poena, a na drugi dan 1316, što je skupa bilo dovoljno za 7.mjesto na ovom turniru. Pobjednik turnira u kompaund stilu je dugogodišnji hrvatski reprezentativac, Goran Villi.


Meta broj 2. Šekularac (CG, lijevo), Juranić (HR, sredina), Villi (HR, desno).



Meta broj 2: Goran Villi, Milan Šekularac, Marko Juranić.

Meta broj 2, 90 metara. Goran Villi, Milan Šekularac, Marko Juranić.